kesintisiz müzik keyfi tarihe mi karışıyor

Her çeşit muhabbet...

kesintisiz müzik keyfi tarihe mi karışıyor

Mesajgönderen floydian tarih 31 Tem 2008, 13:43

öyle bir gidiş var ki ülkemizde artık müzik dinleme zevkimizden de olmaktan endişeleniyorum. kesintisiz müzik iddisıyla şehirlere gelen festivallerde ezan okunduğunda müzik duruyor. özel mülkünde ezan vakti müzik açtığında insanlar arızaya geçiyor, aynı insanlar gece saat onda son ses gösteriş yaparak mevlüt ve ilahi okutuyor. bu nasıl bir gidiştir anlamadım...
aptallarla tartışmayınız.
zira önce sizi kendi seviyelerine çekerler sonra da tecrübeleriyle yenerler...
Kullanıcı avatarı
floydian

Re: kesintisiz müzik keyfi tarihe mi karışıyor

Mesajgönderen black of red tarih 31 Tem 2008, 16:55

evet Ezan okunduğunda müzik kapatma durumu çok önceden beri yapılır fakat, bu dönem farkediyorum ki, önceden bunu yapmayan birçok insan bunu yapmaya başladı.. anlamış değilim, böle yapılması gerekiyorsa neden o zaman daha önce de yapmıolardı yada neyin etkisinde kalınmaya başlandı bu kadar özellikle de bu dönemde.. bence bazı kişilerinki sadece gösterişe giriyor ya neyse..

bu konu üzerine söylenecek çok şey var fakat herkesin anlayışı tabi saygımız var..

fakat vurgulamak istediğim özellikle birşey var ki hakikaten üzerinde bayaca düşünülmesi gerekir; artık bazı semtlerde gece 24.00' de Kuran-ı Kerim dinletisi yapılması.. bu hem yasal olmayan hem de insanların dinlenmesini engelleyen bir durumdur.. hatta beni de uykumdan uyandırıp ,abi cihat mı çıktı diye düşündüren ve ürkmeme neden olan bir saygısızlıktır..

Özgürlük, başka bir bireyin özgürlüğünü kısıtlarsa özgürlükten çıkar. yani bu çizgide sizin özgürlüğünüzden de söz edilemez.. hatırlatırım :!:
Kullanıcı avatarı
black of red

Mesajgönderen cartoonboy tarih 31 Tem 2008, 18:53

bakın cevremde sunu gördüm eger biryerde kuran okunuyorsa dinlenir bu hem saygı icabıdır hem de kutsal kitabımızda geciyor diye biliyorum. ama gece yarısı acılan mevlutler kuran okunan kasetler falan hem insanı rahatsz ediyor hem de dinden sogutuyor. yani dinlemeliyiz tmm ama oyle gecenn bi yarısı da dayatma olmamalı yada bazı kanallar(hangisi oldugunu tahmin edersiniz) tv de kuran okuyorlar zap yaparken diyelim ki rastladık dinlemeliysek kuranı illa o kanala reyting mi kazandırmalıyız yada o on ona mecbur muyuz?
ain't gonna change a thing
ain't gonna change my ways
i don't care where you've been
I don't care where you go,
Going back to the devil I know...
Kullanıcı avatarı
cartoonboy

Mesajgönderen black of red tarih 31 Tem 2008, 19:40

evet, güsel bi örnek vermişsin o kanalı zaplamak yerine dinleme mecburiyetinde miyiz?? kimi çevrelerce, evet geçemezsin dinleme zorunluluğun var olurdu cevabı eminim..

toplum şu an öyle bir durumdaki, bazılarımıza göre yanlış da olsa, insanlara sadece laik yada sadece inançlı gözü ile bakılıyor.. erdğn ın yıllar önce bir yerde ''ya laik, ya müslüman olunur' dediği gibi.. şimdi toplumun bakış açısı da ikiye bölündü yani.. yani senin dinlememe gibi bir durumun yok aksi halde lanetli sayılıyorsun bu ülkede :P toplumu bu hale getirenler de bellidir malumunuz.. dolayısıyla bu tutum artık yüz bulmakla alakalı.. bu kişiler nasılsa arkamızda hükümet var dediği için saygısızlıkta sınır bilmiolar.. insanların dini inanca olan saygısını yitirmesi için bilinçaltı oluşturmaya çalışıyorlar..böylelikle yaratılan politik boşluk ile şeriat getirilmeye çalışılcak, çalışılıyor..

Saygılar... :lol:
Kullanıcı avatarı
black of red

Dön Serbest Kürsü

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir