(bireysel) silahlanmaya hayır

Her çeşit muhabbet...

(bireysel) silahlanmaya hayır

Mesajgönderen floydian tarih 26 Haz 2008, 15:16

bir avrupa kupasını daha kendi adımıza geride bıraktık. ve gördük ki geçmişte yaşadıklarımızdan millet olarak ders almamışız. artık eskisi gibi tek katlı evlerimiz, bahçelerimiz yok. hatta daha da eskiden olduğu gibi obalarda yaşamıyoruz. yaşadığımız binalar en azından beş katlı. doğrusu bireysel olarak silahlanmayı gerektirecek bir durum da yok. kendimizi vahşi doğadan ve hayvanlardan mı koruyacağız. avcılık sporu ile uğraşanlara lafım yok. peki evimizde neden bir silah bulunduralım ki? kendimizi daha mı güvende hissedeceğiz? bu kadar mı yabancılaştık birbirimize kendimizi korumak için silah bulunduruyoruz. yo, düşündüğünüz gibi bırakın devletler ve kurumlar silahlansın da demiyeceğim. bunun ayrıntılarına da değinmeyeceğim herşey ortada ve herkes biliyor soğuk savaş dönemini, ırak'ta ve afganistan'da olanları. söyleyecek söz yok... silahsız bir dünya dileğiyle...
aptallarla tartışmayınız.
zira önce sizi kendi seviyelerine çekerler sonra da tecrübeleriyle yenerler...
Kullanıcı avatarı
floydian

Re: (bireysel) silahlanmaya hayır

Mesajgönderen cartoonboy tarih 26 Haz 2008, 22:11

burda hırvatları yendik die sevindiimiz gece kentte kavga cıktı silahlı milahlı herifler turedi heryerde..
ain't gonna change a thing
ain't gonna change my ways
i don't care where you've been
I don't care where you go,
Going back to the devil I know...
Kullanıcı avatarı
cartoonboy

Mesajgönderen black of red tarih 27 Haz 2008, 00:44

nasıl bir psikolojidir hiçbir zaman anlayamadım zaten.. ama hakikaten vahşi doğa ortamında yaşadığımızın, halaa ilkel kaldığımızın kanıtıdır bu tipler..

sanırım bişilerin ispatı ama çözemedim.. fakat ne olursa olsun öncelikle şuur sorunu bu, bir kişiye zarar gelmesi haberinden sonra tekrar sevincini bu şekilde göstermek.. (güya ateş ederken korkmuyorum havaları :lol: )

eskiden beri Türk genlerine işleyerek bugünlere uzanmış ''at, avrat, silah'' unsurları vazgeçilmezlik sağlıyor sanırım geleneksel olmasından ziyade :evil:
Kullanıcı avatarı
black of red

Mesajgönderen cartoonboy tarih 27 Haz 2008, 22:29

olaya bi de freudgen bir acıyla bakarsak. ne demiş freud abimiz insan davranısının temelinde ilkel içguduler yatar yani öncelikle beslenme ve sonra da üreme.. e üreme acısından bakınca silah kullanmanın erkeklere karizma kattıgını dusunen arkadaslar var . e karizma dediğin sey karsı cinse yapılan kurlarda insana kolaylık saglar yani karsı cinsi etkiler bunun anlamı freud a göre ilkel ureme icgüdüsünü destekleyen bir etkendir. e ilk ilkel amac beslenme karnı doyup macı izleyen abimiz beslenmeden sonraki üreme içgüdüsünün etkisine girer ve baslar tak tak tak silah atmaya. tabi ne olursa olsun ben sadece davranısın nedenlerinden birisini söyledim yani bu silah atan arkadasların akıl ve mantıgı da var pekala degerlendirmesi gerekir yaptıgı eylemleri. ama sanırım bu işleri yapanlar hala ilkel düzeyde dusunuyor ve içgüdüsel olarak vahsilesiyor.(cok iddalı oldu sanırım yarın filan bu silahlı abilerden birisi bana ateş acar:P)....
Kullanıcı avatarı
cartoonboy

Mesajgönderen black of red tarih 30 Haz 2008, 00:43

işte freudgen amca açıklamış.. bu da üreme teorisinin bizim bazı vatandaşlar için daha çok geçerli olanı üreme içgüdüsü ile birini öldürerek rakiplerini azaltıp hayattta kalma olasılığını arttırmak ve de meydanı boş bulmuşken üremek :lol: :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
black of red

Mesajgönderen cartoonboy tarih 01 Tem 2008, 15:49

ya bozmak istemezdim ama aslında freudgen dediğim freud amcamızın dusunce sistemi. freudgen diye bi amcamız yoktur bilginize..... :P
Kullanıcı avatarı
cartoonboy

Mesajgönderen floydian tarih 02 Tem 2008, 15:21

:D
aptallarla tartışmayınız.
zira önce sizi kendi seviyelerine çekerler sonra da tecrübeleriyle yenerler...
Kullanıcı avatarı
floydian

Mesajgönderen cartoonboy tarih 03 Tem 2008, 22:21

ruyamda gördüm freud u o unlu sacıyla kabus gibiydi laf sokar falan diye ödüm patladı:)
Kullanıcı avatarı
cartoonboy

Mesajgönderen black of red tarih 07 Tem 2008, 15:50

aman iyi :lol: yanlışlıkla olmuş ;)
Kullanıcı avatarı
black of red