alkol kalp damarlarına gerçekten yararlıymış

Her çeşit muhabbet...

alkol kalp damarlarına gerçekten yararlıymış

Mesajgönderen floydian tarih 27 Tem 2008, 21:59

şu sıralar ntv'de bir belgeseller kuşağıdır gidiyor. hoşuma gitti. ben de sürekli izliyorum. şimdi bu belgesellerde bilimsel olarak birtakım incelemeler yapıyorlar. örneğin detox hiçbir işe yaramıyormuş. bunu ayrı bir başlıkta açacağım.

şimdi deneyden üç kişi var. bu kişilerin damarlarının genişliğini deney öncesi ölçüyorlar. ardından ilkine iki kadeh şarap, ikincisine iki kadeh şaraba eşdeğer suyla seyreltilmiş votka, üçüncüye şarapta bulunan saf üzümsuyu içiriyorlar. işin ilginç yanı üçünün de damarları genişliyor. buradan anlaşılıyor ki sadece alkol değil üzümsuyu da yararlı. demek ki şarap daha da yararlı. bir de artık kesin ve net olarak biliniyor ki kan da yapıyor.

ama ben biliyordum. sık içki içtiğim dönemlerde kolestrolüm düşmüştü. biliyorum, biliyordum....
aptallarla tartışmayınız.
zira önce sizi kendi seviyelerine çekerler sonra da tecrübeleriyle yenerler...
Kullanıcı avatarı
floydian

Re: alkol kalp damarlarına gerçekten yararlıymış

Mesajgönderen cartoonboy tarih 27 Tem 2008, 23:27

iyiymiş ha demek ki içelim gzelleşelim lafı doru. zira içen insanın damarları genişliyo kanının akıs hızı artıyo. e insanın yuzunde de damarlar olduguna göre alkol alınca daha fazla temiz kan dolasır yani bunun anlamı o bölgedeki hucrelerin daha kolay besinini almasıdır. eskilerin tabiri ile yuzune renk gelmesi:) e yuzune renk gelen insan da daha bi sirin olduguna göre içelim guzelleselim son derece dogru bir laf hem maddi hem manevi hem de:)
ain't gonna change a thing
ain't gonna change my ways
i don't care where you've been
I don't care where you go,
Going back to the devil I know...
Kullanıcı avatarı
cartoonboy

Mesajgönderen black of red tarih 27 Tem 2008, 23:38

zaten şarabı bazı hastalıklar da doktorlar veriyor ki normalde de bayanların günde 1 kadeh, erkeklerin ise 2 kadeh içmesi gerekiyormuş diye biliyorum, yalnız kaliteli olması önemlidir bence ;)

her neyse şimdi bence işin aslına bakarsak, doğal olan herşey yararlıdır, sağlıklı olmamızın asıl çaresi doğadadır ve tüketilen içkiler de doğadan arındırılıp hazır hale getirilir ve illaa ki yararı vardr fakat herşeyin olduğu gibi alkolün de fazlası zararlıdır kanımca, buyüzden bünyenin rahatsız olduğunu anladığımızda bırakılmalı derim ben.. damarları da patlatmayalım :D

damarların genişleyip yüzümüze bi güzellik gelmesi teşhisi ise bence de çok dooru :lol: bunun yanında aynı zamanda kafayı dağıtıp, orda olmayan birisi için bile sen güzelsin, güzelsin dedirten bir merettir bu alkol :P

lazımdır, iidir, hoştur, hele sınav zamanları çok tüketmemekle birlikte zihni açar ;)
Kullanıcı avatarı
black of red

Mesajgönderen cartoonboy tarih 27 Tem 2008, 23:43

sınav zamanı tavsiye etmem zira konu calısıyorsunuz kafa hafif guzel tmm anladım diosunuz ertesi gune bi bakıyosunuz aslında okumamıssınız ble sadece bön bön kitabı incelemiş sayfalara kenar susu falan yapmıssınız.:)
ama sınav öncesi iyi olur diye dusunuyorum zira cesaret verir soruları sallarken apayrı yollardan dogruyu bulabiliriz:)
ain't gonna change a thing
ain't gonna change my ways
i don't care where you've been
I don't care where you go,
Going back to the devil I know...
Kullanıcı avatarı
cartoonboy

Mesajgönderen black of red tarih 27 Tem 2008, 23:46

sınav gecesi abartmadan alcan ki rahat çalışasın sabah da rahat sallayasın..

ama sen gene de aman diyim öss öncesi sakın alayım deme de :P
Kullanıcı avatarı
black of red

Dön Serbest Kürsü

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir